Eventtält till mässan och andra evenemang

När du ska ut på mässa eller ställa ut någon av dina produkter på ett företagsevent kan det vara mycket bra att ha ett expotält. Där kan du bjuda in kunder, demonstrera olika lösningar eller dina produkter, samt helt enkelt ta skydd under det om du skulle befinna dig utomhus och vädret plötsligt förändras till det sämre.

 

Ett eventtält gör samtidigt reklam för ditt företag då du med fördel kan trycka upp din företagslogga eller sprida ditt reklambudskap genom ett eventtält med tryck. Trycket bestämmer du helt själv och vi trycker upp det med bästa tänkbara teknik för att ditt tält skall synas så bra som möjligt, samtidigt som det står emot regn, vind och sol.

 

Hur monteras ett expotält?

Att montera upp ditt eventtält är lätt som en plätt, och det tar inte längre tid att montera ned det igen när det är dags att gå hem. Detta brukar ta några enstaka minuter och packas lätt ned i en tältsäck som är lätt att transportera. Inte sällan kommer väskan även med små hjul så det blir enklare att dra den efter sig.

 

Tältet är hopvikt när du får det och i paketet ingår givetvis stommen och ställningen som oftast är i aluminium. Du kan även köpa till extra förankring som fungerar som dubbel stabilitet vid hårt väder eller blåst. Dessa ankare kan också vara speciellt bra att ha om du skulle montera ditt expotält med tryck på gräsunderlag. Man skruvar helt enkelt ned dem i jorden ca 1-2 meter från tältet och spänner fast dem med spännremmar. Om tältet istället står på asfalt, kan det vara smart att lägga dit extra vikter eftersom stormlinor eller tältspikar inte går att få ned i marken. Man brukar rekommendera 2-4 vikter per tält.

 

Hur används ett eventtält med tryck?

Genom att kombinera logga, bild och text eller välja någon av dessa, kan ditt eventtält bli en stor reklamskylt som även skyddar mot blåst och regn. Du kan själv gissa att just tält som dessa fungerar utmärkt vid utomhusevent eller sportliga evenemang, men man kan även ställa dem inomhus på mässa.

 

Det går lika bra att trycka på utsidan av tältet som det gör på insidan, dock brukar det vara vanligare att endast trycka upp på utsidorna och lägga till andra reklamprodukter innanför tältets väggar eller precis ute vid ingången. Inne i tältet kan du demonstrera för kunder, du kan tala inför folk som en presentation eller du kan vara kommentator under ett idrottsevenemang och samtidigt sponsra ditt eget företag. På bilracing är det till exempel vanligt att skydda däcken under ett eventtält som också har sponsorns eller företagets namn på sig. Då kallas det samtidigt för ett depåtält.

 

Expotält under marknader

Även under skördefester eller marknader kan du som har ett mindre företag använda ett eventtält för att sälja dina varor samtidigt som du visar upp ditt företagsnamn på tältet. Om du har nya produkter i ditt sortiment som du vill uppmärksamma för kunderna är alltså ett eventtält med tryck betydligt bättre än ett vanligt marknadsstånd som inte heller skyddar mot väder och vind lika effektivt. Om du föredrar att ditt tält inte har ett tryck som är lika iögonfallande så kan du satsa på ett mindre tryck eller välja bort budskap och bild eller kanske göra dem mindre överlag. Vad du än har för behov så är vi där för dig och lyssnar till dina önskemål inför ditt kommande event, mässa eller utställning.

 

Storlekar

Eventtält med tryck kan beställas i flera olika storlekar och man kan även kombinera dem genom att ställa två stycken bredvid varandra. Storleken är avgörande beroende på vad du har tänkt att ställa i tältet. Du kan till exempel ställa beachflaggor utanför tältet eller bygga upp ett mässbord inne där du tar hand om kunder. Själva standardstorleken på expotält brukar vara 3×3 meter men kan både vara större och mindre om det behövs. Du kan också välja att endast beställa ett tält med tak och ställning och köpa till väggarna om du själv vill. Detta kan vara ett alternativ om ni har så pass många andra produkter som syns och tar plats. Dock ska det påpekas att ett tält utan väggar inte ger ifrån sig samma starka budskap som ett tält med väggar, eftersom väggarna utgör den del som trycket sitter på.

 

Ett expotält kan ta emot en stor skara folk både innanför och utanför tältet så en kombination av flera ”reklampelare” som guidar dina kunder dit du vill samt ger dem en avslappnad och välkomnande känsla inne i tältet är A och O för ett positivt resultat. Tänk på hur många företagspersoner som ska vistas i tältet för att tala, demonstrera eller bara ta emot kunder. Lägg då till ett antal människor som kommer att flockas runt tältet och räkna sedan ut vilken storlek du behöver ditt tält i.

 

Tanken är att du ska få dit så många som möjligt och då är givetvis hela planeringen ett faktum. Även området utanför tältet spelar en stor roll. Varför inte ställa upp ett stånd utanför där det vankas varmkorv eller läsk? Detta kommer säkerligen locka dit människor på nolltid och helt plötsligt hade du behövt ett större tält.

 

Materialet i tälten

Ett expotält med tryck brukar vanligtvis vara gjord av polyester eller PVC som är två slitstarka och tåliga material som sällan går sönder, även i regn och rusk. Våra tält kommer dessutom i vattentät polyester som skyddar mot väta och våra skruvar är givetvis rostfria. Ställningarna är av aluminium som är betydligt mer tåliga än plast.

 

När du beställer ditt tryck

Precis som med andra reklamprodukter, gäller det att ha ett så bra tryck som möjligt som ger ett klart och tydligt budskap och som för övrigt är vackert att se på samt lätt att förstå. Om du kombinerar ditt tält med andra metoder och produkter så tänk på att det inte får vara alltför intensivt. För mycket reklam kan istället ge ett sämre resultat och människor kan ha svårt att ta till sig rätt budskap. Många menar att det enkla oftast är det rätta, men detta är något som bara du och dina företagskollegor kan veta. Hursomhelst är det rätt att ta hjälp av en kunnig och analyserande reklamare som vet hur en slipsten ska dras och som kan avgöra hur trycket bör placeras samt hur det ser ut. Detta bör diskuteras noggrant. Vi är naturligtvis redo att hjälpa dig med råd om du behöver samt visa hur och var du kan trycka upp ditt budskap.

 

Ett tips såhär i förbifarten är att sätta logga och text lite högre upp och bilden lite mer nedåt tältets mitt för att folk som befinner sig längre bort också ska få chans att se er. Loggan bör förekomma på flera ställen så att den syns i alla riktningar och vid tältets mitt kan den vara betydligt större.

 

Våra priser inkluderar allt och ni slipper dolda kostnader som annars kan vara mycket irriterande.

 

Expotält med tryck – ett prisvärt alternativ

Att investera i ett eventtält med ett tilltalande tryck kan få mycket goda följder för ditt företag och för din försäljning. Ett sådant tält kan användas om och om igen och är alltså ingenting som måste bytas ut hela tiden. Våra tryck görs med bästa kvalitet och både tyget i tältet samt ställningen är av starka material som inte rostar eller går sönder i första taget. Våra tält är till för att visa upp ditt företag från den bästa sidan, oavsett var du befinner dig.

 

Vårt mål är att du ska bli så nöjd med ditt expotält som möjligt och att dina affärer ska blomstra, tack vare ditt personliga expotält med tryck.

Senast Uppdaterad: 2018-03-25 17:04:16