Öka din exponering med en snygg mässvägg

Att stå på mässa och visa upp ditt företag är ett sätt att låta fler få upp ögonen för just ditt företag och det är definitivt ett av de mer populära sätten som ett företag kan använda sig av för att locka till sig nya kunder. Med en attraktiv monter eller mässvägg så blir följden att även företagets ”image” blir attraktiv och på så vis blir just ditt företag konkurrenskraftigt – för det är ju faktiskt så att ditt företag sällan är det enda som visar upp sig på mässor och liknande event. Ibland är ni en blandad skara utställare medan ni andra gånger kanske befinner er på en branschmässa och därmed verkar inom samma bransch.


Oavsett vilken situation som just du befinner dig i så bör du göra allt som du kan för att framhäva ditt företag och några av de mest kraftfulla intrycken får du genom att använda dig av banderoller, vepor, tygväggar, pop-ups och liknande produkter att pryda din mässvägg med. Ett stort tryck av god kvalitet som basunerar ut ditt budskap och talar om för potentiella kunder vad företaget gör, kan göra under för en monter och framtida affärer. Att låta en del av budgeten gå till en snygg mässvägg kan därmed vara en riktigt bra investering och som du kommer att se finns det många olika alternativ att välja mellan.

Affisch till mässvägg

Det kanske enklaste och billigaste sättet att göra en monter både inbjudande och informativ på är att låta trycka upp affischer att pryda din mässvägg med. Här finns inga egentliga regler för hur du ska utforma montern men i de allra flesta fallen behövs ett par affischer för att det inte ska se allt för tomt ut. Du kan till exempel ha några affischer på rad som har samma storlek eller så kan du variera storlekarna och leka fram en annan layout. Det går nämligen att få affischer i många olika storlekar där de största kan ha mått uppåt en och en halv meter, så på detta vis kan du blanda bilder och texter på ett sätt som är svårt om du trycker allt på samma produkt. Detta ger dig också möjligheten att exempelvis trycka text på några affischer och bilder på några andra, för att sedan kunna använda olika texter vid olika event. Det hela blir en sorts mixning och matchning till en relativt låg penning.

Vepor och banderoller till mässvägg

Med vepor och banderoller får du en mässvägg som ser riktigt proffsig ut och som du kan använda gång efter annan. Det fina med en vepa är att den inte kommer i några förutbestämda storlekar utan du ofta kan få den precis så stor som du vill ha den. Det går ofta att välja både vilken typ av material som önskas och hurdant trycket ska vara. Vill ditt företag till exempel endast ha tryck på en sida eller på båda sidorna? Ska trycket ha ett visst ljusgenomsläpp eller vill du ha en baksida som blockerar ut allt ljusgenomsläpp och gör trycket tydligt i alla lägen? Vill du kanske kunna tapetsera upp vepan eller banderollen som en sorts fototapet?

Allt detta är möjligt när du väljer bland materialen. Ett lätt och gångbart material är flaggpolyester som ger en väldigt användbar vepa medan exempelvis decotex är något tyngre men samtidigt tar steget lite längre då materialet är skrynkelfritt. Andra alternativ är nylonväv som kan torkas av utan att riskera att trycket förstörs och med ett canvastyg blir vepans stadga så pass bra att den kan tapetseras upp på din kontors- eller mässvägg. Det finns också vepor i XL-format som till exempel kan användas utomhus på byggnader och då täcker hela husväggar om så önskas.

Pop-up till mässvägg

En pop-up är en mässvägg som snabbt fälls upp, precis som namnet indikerar. Det brukar bli väldigt elegant att ha en pop-up som mässvägg och det är också väldigt populärt. Förutom som mässvägg används pop-ups också till pressevent och liknande tillställningar där företag gärna vill ha en enhetlig vägg eller bakgrund.

Pop-ups består av en metallram som är väldigt lätt samtidigt som den är stabil. Den fälls enkelt upp varefter tyget med ditt tryck kan fästas i ramen, vilket bland annat kan ske med inbyggda magneter men ibland förekommer också kardborreband för detta moment. Du kan själv välja vilken form du vill ha på din pop-up för den finns bland annat som en lång vägg, en kort vägg, en svängd vägg och så vidare. Därtill kan du ofta beställa lampor att få med din mässvägg som då sitter som spotlights på överkanten av ramen och du kan också köpa en väldigt praktisk väska att förvara och frakta allting i. Om du sedan har ett monterbord som du låter klä in i samma tryck som din pop-up så får du en enhetlig stil som utmärker sig.

Tygvägg som mässvägg

Att ha en tygvägg som mässvägg kan nog sägas vara en sorts Rolls-Royce för montrar. I stort ser dessa ungefär ut som pop-ups, och ibland klassificeras de som pop-ups, men de ligger vanligen lite högre i pris. Det här har förmodligen ofta med att göra att konstruktionen är stabilare och att tyget är riktigt hållbart. Även tygväggarna finns att få i olika modeller, bland annat svängda om du skulle önska en mjukare form på ditt företags monter. Det går också ofta bra att pussla ihop sin tygvägg så att den får olika former, där den till exempel kan göras helt rak, zickzack-formad eller vinklad. Det är helt enkelt ditt behov som avgör vad just din monter behöver och då kan det vara väldigt skönt att ha en mässvägg som kan göras så pass flexibel.

Som extra utrustning på din mässvägg kan du få spotlights som lyser upp din monter – och inte minst din snygga mässvägg – på ett fördelaktigt vis. Detta gör att tygväggar också fungerar utmärkt på exempelvis scener eller catwalks, så en pop-up eller tygvägg är inte enbart öronmärkt som mässvägg.

Smartwall som mässvägg

Smartwall är en riktigt smart mässvägg och det beror på att den är enkel att använda. Precis som vepor, banderoller, pop-ups och tygväggar så består en smartwall av just tyg, så det är på tyget som ditt tryck placeras. Vanligen kan du välja om du vill ha tryck på en eller två sidor och det ska sägas att en smartwall som mässvägg är väldigt versatil att använda. Det är väldigt lätt att bygga upp en smartwall och den är lätt att bära med sig den då dess ställning är av aluminium.

Smartwall finns att få i massvis av olika former, bland annat som olika runda modeller, som vågiga modeller, som olika tunnlar och som olika bågar med mera. Om du någonsin har sprungit ett lopp och sprungit i mål under en segertunnel, så är det förmodligen en smartwall som du har sprungit under men smartwalls hittas ofta i andra miljöer också.

Fototapet som mässvägg

För dig som vill ha en stabilare mässvägg till ditt företag så går det att tapetsera en fototapet på en ordinär vägg, antingen en egen mässvägg eller en vägg på kontoret eller i butiken. På tapeten får du det tryck eller foto som du själv önskar och det går ofta bra att måttbeställa fototapeten. Du kan också ofta välja om du vill få tapeten i ett enda stycke eller om du vill få den på klassiskt vis, det vill säga på mindre tapetrullar. Materialet för fototapeten är canvas och det behövs inga specialämnen för att tapetsera fototapeten utan det går utmärkt med helt vanligt tapetlim, antingen om du vill sätta upp den själv eller anlita någon kunnig.
Senast Uppdaterad: 2018-03-25 17:04:02